24 Mart 2022 Perşembe

Tuvalet Sonrası Kaşınma Neden Olur?



Tuvalet sonrası birçok problem yaşayan insanların en önemli sorunu tuvalet sonrası kaşınmadır. Tuvalet sonrası kaşınma neden olur diye merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. Tuvalet sonrası kaşınmanın birçok sebebi olur. Bunları tek tek ele almak istedik.

Tuvalet Sonrası Kaşınma Neden Olur?

Aşırı bilgisayar başında oturuyorsanız ya da gününüz oturmakla geçiyorsa, tuvalet sonrası kaşınma bundan kaynaklı olabilir. Gün içinde çalıştığınız iş sürekli oturmanızı gerektiriyorsa tuvalet sonrası kaşınmalar yaşayabilirsiniz. Sebebi tam olarak bu olabilir. Zira tuvalet sonrası kaşınma halk diliyle basur sebebiyle olabilir.

Peki nedir bu basur, hemen açıklayalım. Aşırı hareketsizlik, gün içerisinde sürekli otur ve tuvalette dışkılayamama sonucunda ortaya çıkar. Bağırsaklar normalden daha fazla uzar ve anüste parmak ucu büyüklüğünde bi' baloncuk oluşur. Basur tam olarak budur.

Durun! Hemen telaşa kapılmayın. Öte yandan tuvalet sonrası kaşınmanın sebebi sürekli kuru selpak ile kurulama yapmanız olabilir. Kuru selpak bağırsağın yapısına zarar verdiği için kaşınma problemleri yaratır.

Bağırsak yapısına zarar vermesi ve iyileşen, iyileşmeye çalışan ya da acıyan bölümün kaşıntı yapmasına bu şekilde yol açar.

Tuvalet sonrası sürekli aynı sorunu yaşıyorsanız doktorunuza mutlaka görünmelisiniz. Fakat tuvalet sonrası kaşınma tekrar etmiyorsa bi' hekime danışmadan önce biraz beklemenizde fayda vardır. Küçük problemler bazen büyük problemlere dönüşür. Lakin öncelikle bi' probleminizin geçici değil, kalıcı olduğundan emin olmalısınız.

Bir müddet anüs yapısına ya da bağırsak yapısına zarar vermemek için kuru selpak yerine ıslak mendil kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Hala aynı sorunu yaşıyorsanız direkt doktorunuza görünmeyi ihmal etmeyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Tuvalet Sonrası Kaşınma Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Tuvalet Sonrası Kaşınma Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Tuvalet Sonrası Kaşınma Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Tuvalet Sonrası Kaşınma Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Tuvalet Sonrası Kaşınma Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.