18 Ekim 2022 Salı

Web tasarım nelere dikkat edilmeli



 Web tasarımı, web siteleri ve web içeriği oluşturma sürecidir. Bu, bir web sitesini oluşturan düzeni, grafikleri ve görsel öğeleri içerir.

Web tasarımı, her gün keşfedilen yeni püf noktaları ve ipuçlarıyla sürekli gelişen bir alandır. Bu hileleri öğrenmenin en iyi yollarından biri sosyal medyada birkaç farklı web tasarımcısını takip etmektir. Bu, güzel ve işlevsel web siteleri oluşturmak için becerilerini nasıl kullandıklarını görmenizi sağlayacaktır.

Web tasarımı, web sitesinin ihtiyaçlarının ve hedeflerinin anlaşılmasıyla başlayan bir süreçtir. Bir web sitesini daha çekici ve işlevsel hale getirmek için kullanılabilecek birçok web tasarım hilesi vardır.

Etkili bir web sitesi tasarlamanın üç temel adımı vardır:

1) Web sitesinin amaçlarını ve ihtiyaçlarını anlamak,

2) Beyin fırtınası içerik, stil ve özellikler,

3) Tel kafesler veya prototipler geliştirin.

Web tasarımı, 20 yılı aşkın bir süredir var olan bir sanat biçimidir. Modern internet kullanıcısının ihtiyaçlarına uyacak şekilde gelişti ve değişti.

Birçok insan web tasarımının sadece web sitenizin güzel görünmesini sağlamakla ilgili olduğunu düşünüyor, ama öyle değil. Web tasarımı, kullanılabilirlik, erişilebilirlik, yükleme süreleri ve dönüşüm oranları gibi faktörleri içerir.

Daha işlevsel ve estetik açıdan hoş bir site oluşturmanıza yardımcı olacak web tasarımının birçok püf noktası vardır.

Web tasarımı bir sanattır. Bir web sitesi tasarlamadan önce göz önünde bulundurulması gereken birçok şey vardır. En önemli hususlardan biri kullanıcı deneyimidir (UX).

Bir web sitesinin tasarımı ve düzeni basit ve gezinmesi kolay olmalıdır. Görsel olarak da çekici olmalıdır. Sayfadaki içerik açık, özlü ve ziyaretçilerin çok fazla metin veya resim arasında gezinmek zorunda kalmadan aradıklarını bulmalarını kolaylaştıracak şekilde organize edilmelidir.

Bir web sitesi tasarlarken dikkate alınması gereken diğer bazı hususlar şunlardır: mobil cihazlarda ne kadar iyi çalışıyor? Duyarlı mı? Farklı tarayıcılarla uyumlu mu? Hızlı yükleniyor mu? Site güçlü güvenlik önlemleri kullanıyor mu?

0 yorum:

Yorum Gönder

Web tasarım nelere dikkat edilmeli Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Web tasarım nelere dikkat edilmeli bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Web tasarım nelere dikkat edilmeli bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Web tasarım nelere dikkat edilmeli bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Web tasarım nelere dikkat edilmeli bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.