3 Kasım 2022 Perşembe

LOGO YENİLEME VEYA KOMPLE LOGO YENİDEN TASARIMA MI İHTİYACINIZ VAR?



Bir logonun işletmeniz için ne kadar önemli olabileceğini muhtemelen biliyorsunuzdur. Sadece web sitenizden sosyal medyanıza kadar her şeyde kullanılmaz, aynı zamanda markanız hakkında görsel olarak bir şeyler iletmenizin bir yoludur.

Apple’ın logosunun ne kadar temiz ve modern olduğunu bir düşünün. Bu zaten size ürünlerinden neler bekleyebileceğinizi söylüyor. Ayrıca, yeterince ayırt edilebilir olduğundan, bir rakiple Apple ile ne zaman uğraştığınızı her zaman bilirsiniz.

Logonuzun şirketinizin neyi temsil ettiğini tam olarak yansıtmadığını düşünüyorsanız, logo yenilemeyi veya logo yeniden tasarımını düşünebilirsiniz.

Ancak bir yenilemeye mi yoksa tamamen yeniden tasarlamaya mı ihtiyacınız olduğunu nasıl anlarsınız? İkisi arasındaki farkı ve neden birini diğerinden daha fazla isteyebileceğinizi inceleyelim.

Logo Yenileme

finansal planlayıcı için logo yenileme tasarımı

Logo yenileme, mevcut logonuzu modernize etmenin, küçük değişiklikler yapmanın veya markanızın gelişimini göstermenin harika bir yoludur. Yenileme ile markanızın görsel bütünlüğünü korursunuz, ancak küçük bir evrim sağlarsınız.

Bu, yazı tipinde, renklerde bir değişiklik veya logonuzdaki fazlalıkları kesmek anlamına gelebilir.

Logonuz modası geçmiş hissetmeye başladığında veya logoyu çeşitli yerlerde kullanmakta sorun yaşadığınızda bir yenileme kullanmak isteyeceksiniz.

Örneğin, logonuzu antetli kağıt üzerinde kullandıysanız ve şimdi logonuzu sosyal medyada kullanmaya uyum sağlamanız gerekiyorsa, farklı bir format ve boyut isteyeceksiniz. Antetli kağıdınız yatay bir logo ile yapılabilir, ancak sosyal medyanın küçük bir daire biçiminde öne çıkacak bir şeye ihtiyacı var.

Bir logo yenileme yaptığınızda, logonuzu her yerde tamamen yeniden tasarlamak yerine, diğer kullanım durumları için logonuzun ikincil bir sürümünü geliştirmek isteyebilirsiniz. Logonuzun çağa ayak uydurduğundan ve ihtiyaç duyduğunuz her yerde kullanılabileceğinden emin olmanın bir yolu.

Görsel bir logo yenileme örneği için Eye Associates NW ve Cable Hill logolarını nasıl güncellediğimize bakın. Burada logo yenileme ile gelen daha ince değişiklikleri görebilirsiniz.

göz bakımı şirketi için logo yenileme tasarımı

Logo Yeniden Tasarımı

ev üreticileri için logo yeniden tasarımı

Logonuzun tamamen elden geçirilmesi gerektiğinde, istediğiniz şey logonun yeniden tasarımıdır. Bu, işinizi bir şekilde yenilemeye çalışırken harikadır.

Belki de hedef kitleniz değişti veya şirket adınızı değiştiriyorsunuz. Bu, bir şekilde birleşme sürecinden geçen yeni ortakları veya şirketleri adlandıran hukuk firmaları için yaygın olabilir.

Kitlenizin de nesiller boyu değişebileceğini unutmayın. Belki her zaman 20 yaşındakileri hedeflediniz, ancak bu grup Y kuşağı yerine daha ağırlıklı olarak Z Kuşağı haline geliyor. Bu nesiller arası değişikliklere her zaman uyum sağlamanız gerekmeyecek, ancak hedef kitlenizin farklı görsellerle yankılanmaya başlayıp başlamadığını düşünmeye değer.

Bir logo yeniden tasarımı örneği için Brookstone Homes ve TKN Tyson için yaptığımız işe bakın.

hukuk bürosu için logo tasarımı

İşletmeniz için en uygun logo tasarım seçeneği hangisidir?

Logo yenilemenin mi yoksa logoyu yeniden tasarlamanın mı işletmeniz için daha iyi olacağından hâlâ emin değilseniz, bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Markanızın bir sonraki ihtiyacına karar vermenize yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

0 yorum:

Yorum Gönder

LOGO YENİLEME VEYA KOMPLE LOGO YENİDEN TASARIMA MI İHTİYACINIZ VAR? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- LOGO YENİLEME VEYA KOMPLE LOGO YENİDEN TASARIMA MI İHTİYACINIZ VAR? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- LOGO YENİLEME VEYA KOMPLE LOGO YENİDEN TASARIMA MI İHTİYACINIZ VAR? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- LOGO YENİLEME VEYA KOMPLE LOGO YENİDEN TASARIMA MI İHTİYACINIZ VAR? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde LOGO YENİLEME VEYA KOMPLE LOGO YENİDEN TASARIMA MI İHTİYACINIZ VAR? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.